Deventer 1250 jaar

Koor Het Corberic i.s.m. Muziekhuis Deventer

Brugklasleerlingen van vrijeschool leerroute Het Corberic (mavo, havo, vwo, locatie De Marke Noord) werken dit schooljaar samen met muziekprofessionals van Het Muziekhuis Deventer. Zij verdiepen zich in manieren waarop de afgelopen 1250 jaar muziek is gemaakt en wat dit betekent voor mensen. Hun ‘onderzoek’ wordt afgesloten met een speciale kooruitvoering die meer keren plaatsvindt. Het Corberic koor zingt o.a. op dinsdag 13 november 2018 in de 5 Etty scholen. Deze schooldag staat speciaal in teken staan van Deventer 1250. De repetities staan o.l.v. dirigent/muziekdocente Sietske Willering en deze zijn al gestart.

Schoolorkest

Het Etty Hillesum schoolorkest (50 leerlingen en docenten) verzorgt in 2018 diverse optredens in Deventer en omgeving, ook in kader van Deventer 1250. De speciale arrangementen van bekende popliedjes zijn gemaakt door Vlier dirigent/docent Wim Evink; een uniek repertoire voor muzikanten, zangers en zangeressen van meest 15 tot 18 jaar. Elke vrijdagmiddag oefent het orkest op Het Vlier, locatie voor havo/vwo bovenbouw.

Leerlingen in Platform Deventer 1275

De projectorganisatie Deventer 1250 is bezig met het oprichten van een ‘Platform Deventer 1275’. Het idee is dat scholieren, studenten en young professionals uit Deventer de komende tijd (on)gevraagd advies gaan geven aan het Deventer’ bedrijfsleven en de gemeentelijke overheid, over ontwikkeling van de stad tot 2018 + 25 = het jaar 2043 ! Leerlingen van Het Vlier, De Boerhaave, Het Stormink en de Corberic vrijeschool leerroute zullen mee doen.

Deventer Doet Mee Quiz

Samen met onderwijscollega’s uit het Deventer basis- en vervolgonderwijs bedachten medewerkers van het Etty Hillesum Lyceum ‘moeilijke’, leuke en gekke vragen in de categorie Onderwijs. Helaas is de Quiz bij gebrek aan deelname medio mei 2018 afgelast.