donderdag 14 maart 2019

Arkelstein DOET

Mooie vrijwilligersactie van zo’n 80 Arkelstein leerlingen tegelijk met de landelijke actie NL Doet. In en om de school gaan wij ook dit jaar helpen en ‘aanpakken’. ‘Goed werk’ door een groep praktijkonderwijs leerlingen van 12 tot 18 jaar onder begeleiding van docenten bij o.a.  De Stichting Therapiepaardjes Deventer, op Het Vogeleiland en bij PW Jansen zorgcentrum voor ouderen in Colmschate.

Of het nu gaat om (bingo) spelletjes doen met oudere mensen, bladeren ruimen, takken verzamelen, snoeien, paarden verzorgen, bomen planten, palen vervangen, paardjes knuffelen, of in en om de school allerlei achterstallige klussen opknappen; het komt voor elkaar!

Op donderdag 14 en vrijdag 15 maart zijn de leerlingen paraat. AH Keizerslanden waardeert hen ook, en komt gratis (!) met soeppakketten en brood voor hun lunch door. Bedankt!

Ook Raster en Amnesty International uit Deventer zijn blij met de gemotiveerde leerlingen. Zij geven deze dagen op Arkelstein informatie over hun vrijwilligerswerk bij Rasteractiviteiten. En over hoe je speciale Amnesty “Hou Vol” kaarten kunt maken en versturen voor onschuldig vastzittende jonge gevangenen.

De leerlingen kiezen 14 en 15 maart zelf wat hen aanspreekt en waaraan zij mee willen werken.