vrijdag 28 juni 2019

Certificaten Ecolyceum

Na 3 jaar leerroute Ecolyceum krijgen de eerste 50 leerlingen op vrijdag 28 juni hun eindcertificaat vwo leerroute Ecolyceum. De uitreiking vindt plaats in de boven-gymzaal van De Boerhaave tussen 15:15 en 18:00 uur.

Het is de eerste lichting leerlingen die doorstroomt naar Het Vlier met dit Eco-certificaat op zak.

De laatste jaren merken we dat ongeveer 60 groep 8 leerlingen voor deze intensieve, actieve, reflecterende, ge-engageerde en creatieve leerroute kiezen.

Vier jaar geleden is De Boerhaave gestart met  ontwikkeling van deze vwo-leerroute waarin duurzaamheid in de breedste zin van het woord centraal staat.

Bij de ontwikkeling zijn onder meer Cleantech regio, diverse bedrijven en organisaties uit stad en regio, en nadrukkelijk ook 3e en 4e jaars leerlingen van Het Vlier en De Boerhaave betrokken geweest.

Nu staat er een 3-jarig lesprogramma met 4 projecten per jaar . De Ecolyceum leerlingen werken hieraan op hun vaste roostervrije Eco-projectdag.
In het speciale Eco-lokaal, en ook heel vaak buiten school, op allerlei plekken in de stad en regio.

Meer weten? Klik hier