donderdag 22 maart 2018

Dance4life

Op Het Stormink en De Boerhaave maken wij ons hard voor dit goede doel; seksuele veiligheid. Dance4life zet zich in om de wereld te laten beseffen dat je baas bent over je eigen lichaam. Ook in de Westerse wereld is dit onderwerp van gesprek. Denk aan de #metoo affaires.

D.m.v. educatieve programma’s en dans geeft Dance4life voorlichting aan middelbare scholieren over seksueel geweld en onveilige seks.

De Boerhaave doet dit jaar voor het eerst mee met de Dance4life activiteiten en het doel om leerlingen zoveel mogelijk geld in te laten zamelen met eigen acties voor leeftijdsgenoten in Pakistan.

Het Stormink deed al 4 maal mee.

De Stentor ging kijken bij gastlessen die het Dance4life Tourteam op Het Stormink gaf op maandag en dinsdag 19 en 20 maart. Het maakt duidelijk indruk op de leerlingen te horen dat in Pakistan vrijwel ieder meisje te maken heeft met seksuele intimidatie, en ook 1 op de 4 jongens. Vrouwen/meisjes kunnen er niet eens veilig over straat. Dat zette op Het Stormink aan tot een sponsorloop. Lees het artikel uit de Stentor van woensdag 21 maart.