donderdag 9 juni 2016

Hanzedagen en Ecolyceum (duurzaamheid)onderwijs

Drie leerlingen van Het Vlier (bovenbouw havo/vwo) en een docente gaan mee met vertegenwoordigers van het Deventer bedrijfsleven en de gemeente naar de Hanzedagen in het Noorse Bergen (9-12 juni). Leerlingen en docent doen zo internationaal relevante kennis en ervaring voor lessen en profielwerkstukken op Het Vlier.

Op Het Vlier is men bezig vorm te geven aan de invulling van duurzaamheid in bovenbouwonderwijs (jaar 4, 5 en 6). Dit als vervolg op de start (augustus 2016) van het Ecolyceum (duurzaamheid)onderwijs voor vwo onderbouw-leerlingen (jaar 1, 2 en 3) op De Boerhaave.

Gemeente en stad Deventer profileren zich in Noorwegen als duurzame maakstad (energie en technologie) en waterstad (ruimte voor de rivier en bedrijfsgebied aan de IJssel). Concreet gaat het dan om ‘De Poort van Deventer’, het gebied tussen de IJssel en de Zutphenseweg (A1 tot het Akzo- en Essentterrein en de haven) wat volgens de gemeente veel economische potentie heeft.

Hieronder is het interview met 2 Vlier leerlingen die zijn meegegaan naar het Noorse Bergen. Het zijn David Pieters en Anna Gielbert. Zij worden geïnterviewd door Pepijn Schoemans, jeugdig redacteur van On Air en Boerhaave leerling.

Het interview is uitgezonden op DRTV - Radioprogramma 'On Air' op woensdag 8 juni 2016