woensdag 5 april 2017

Jetta Klijnsma op bezoek bij Etty Hillesum

Op de Etty Hillesum Lyceum locatie De Keurkamp in Deventer woonde staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken vrijdag 31 maart een gastles bij over omgaan met geld. De les werd gegeven door jongeren. Zij gingen op een taboedoorbrekende manier het gesprek aan met leerlingen over geld, armoede, verleidingen en groepsdruk.

Alle relevante vragen kwamen aan de orde. Waarom hebben zoveel jongeren schulden? Omdat het te makkelijk is om rood te staan en spullen op krediet te kopen? Of omdat ze niet goed weten hoe met geld om te gaan? En als dat zo is, wie zou kinderen dan kunnen leren wat de waarde van geld is? Maakt geld eigenlijk gelukkig?

Na afloop van de les was er een bijeenkomst voor genodigden om over het desbetreffende onderwerp te discussiëren.