maandag 11 juni 2018

Samenwerking met Jade gestopt

Per 1 augustus zet het Etty Hillesum Lyceum geen docenten van het Jade College meer in voor het ISK (Internationale Schakel Klas) onderwijs aan Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Jade college verzorgde dit onderwijs omdat zij ook de opvang en huisvesting voor deze jongeren regelde. Het aantal jonge asielzoekers zonder ouders dat in Nederland verblijft, is het laatste jaar sterk gedaald. Jade was daarom al gestopt met het verzorgen van huisvesting. De meerwaarde die Jade College had om dit onderwijs namens het Etty Hillesum Lyceum te verzorgen verdwijnt daardoor.

Het ervaren docententeam van de ISK klassen van het Stormink, één van de onderbouwlocaties van het Etty Hillesum Lyceum, gaat de lessen nu verzorgen. De leerlingen blijven gewoon les krijgen op de locatie aan de Wilhelminalaan. In de klassen zitten naast deze kleinere groep AMV-ers ook ISK leerlingen die ouder zijn dan 16 jaar. Om te zorgen dat de leerontwikkeling van de leerlingen soepel verder gaat, zijn goede afspraken met het Jade College gemaakt.