donderdag 7 april 2016

Staatssecretaris bezoekt ISK-klassen

S. Dekker (staatssecretaris Onderwijs) bracht woensdagmiddag 6 april een werkbezoek aan de ISK-klassen op Het Stormink. Kinderen (12/16jr) van vluchtelingen krijgen hier en op een aantal andere locaties in Deventer internationaal schakelklas (ISK) onderwijs.

Het Stormink organiseert dit in opdracht van de Gemeente Deventer. Hart en hoofd gebruikt Het Stormink; deze kinderen hebben onder hun omstandigheden recht op goed onderwijs. Tegelijk dienen de lessen van vmbo, havo en (tweetalig) vwo hier gewoon door te gaan.

Het Stormink breit de boel rond in goede, flexibele samenwerking met de Gemeente en andere partners. En een poule toegewijde leerkrachten die wordt aangestuurd door een speciale ISK teamleider. Het onderstaande YouTube filmpje verschaft meer informatie over het ISK onderwijs op het Etty Hillesum Lyceum.