donderdag 21 maart 2019

Sterk Techniek Onderwijs

Vanmorgen was er een ontbijtsessie voor ‘Onderwijs & Bedrijven’ uit Deventer en regio in de technieklokalen van De Marke Zuid. De overheid stelt voor Sterk Techniek Onderwijs geld ter beschikking om zo het techn(olog)isch VMBO te versterken. Dit geld krijgen we alleen als het bedrijfsleven in/om Deventer intensiever samenwerkt met het onderwijs. Hiervoor zijn gezamenlijke plannen in ontwikkeling.

Ruim 55 bedrijven en 8 onderwijspartners uit het VO (pro/vmbo) en MBO waren aanwezig. Zij ondertekenden een Intentieverklaring ‘Ja ik steun Sterk Techniek Onderwijs’. Commitment dus, om mee te doen. En gezamenlijk werk te maken van een gezonde toekomst en voldoende goed technische geschoolde medewerkers voor (technische) bedrijven in onze regio.

Naast onze directeuren VO scholen vmbo basis, kader en praktijkonderwijs waren aanwezig het Zone College, MBO Aventus, MKB Deventer, VNO-NCW, Platform Techniek Stedendriehoek en Cleantech Regio. De gezamenlijke activiteiten zullen leiden tot eigentijds techn(olog)isch onderwijs dat afgestemd is op de eisen van het bedrijfsleven én de wensen en behoeften van schoolgaande jongeren.