dinsdag 13 november 2018

Vandaag vieren wij 1250 jaar

Vanmorgen was RTV Oost bij Het Vlier 1250 jaar Deventer activiteiten. Vanmiddag zijn DRTV en De Stentor in de stad bij de Stormink leerlingen met hun Escape the City tour en de Arkelstein workshops.

De scholen van het Etty Hillesum Lyceum vinden het belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van de bijzondere historie én de hedendaagse pracht van hun stad. Op dinsdag 13 november a.s. besteden de 5 scholen voor voortgezet onderwijs daarom speciaal aandacht aan het 1250 jarig bestaan van Deventer. Alle locaties organiseren dan bijzondere activiteiten.

Zo gaan alle leerlingen van Het Stormink de stad in voor een ‘Escape the City’. Aan de hand van puzzels door de hele stad kan elk groepje zich bevrijden uit haar boeien en proberen de kluis te openen.  Op het hoogtepunt zullen er 500 tot 600 kinderen tegelijk in de stad rondlopen.

Het Vlier heeft keuzeactiviteiten voor alle leerlingen. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen uit ‘Geschiedenislessen over Deventer’, ‘Het Deventer Spel’, ‘De Deventer Putmoord’ en ‘Filosoferen in de geest van Geert Groote’.

Arkelstein heeft verschillende workshops voor de praktijkleerlingen georganiseerd zoals: ‘De skyline van Deventer’, ‘de Deventer 1250 quiz’,  ‘Authentiek koken ‘ en ‘Een kasteel bouwen met dozen’.

Op De Marke krijgen verschillende vakken een passend thema en speciale lessen, en er is een expositie van diverse “Deventer 1250 gezelschapsspelen”. Deze zijn door de leerlingen van de vrijeschoolleerroute Het Corberic ontworpen en gemaakt.

De Boerhaave organiseert voor ál haar leerlingen een ‘Boerhaave – Deventer 1250 quiz’ met aan het eind van de dag een spetterende finale.