dinsdag 19 december 2017

Winnaars schoolbasketbaltoernooi

Wel 14 teams uit onze 5 scholen deden mee aan het 1e EHL schoolbasketbaltoernooi afgelopen dinsdag in de sporthal Keizerslanden. Winnaars in hun jaarlaag werden de teams van 3 G van De Marke (Noord) en 4 Havo i van Het Vlier.  Bram Wansink maakte als reporter het volgende verslag.

Na een spannende, sportieve strijd in de Sporthal Keizerslanden tussen 14 teams van 5 verschillende locaties van het Etty Hillesum Lyceum kwamen de teams van 3 G van De Marke (Noord) en 4 Havo i van Het Vlier als winnaar uit de strijd. Om op dit podium te mogen acteren, hadden de klassenteams al overwinningen geboekt op klasgenoten tijdens een toernooi binnen de vertrouwde klas in de lessen lichamelijk opvoeding.
Om vervolgens bij het kwalificatie toernooi op hun eigen locatie, een fel begeerd ticket voor de Deventer kampioenschappen te bemachtigen door ook daar te zegevieren.

De winnaars gingen niet met lege handen naar huis. Zij zijn door Landstede Basketbal, de huidige nummer 4 uit de Eredivisie basketbal, uitgenodigd de thuiswedstrijd op 7 januari in Zwolle te komen bekijken vanuit een heuse skybox. Hier krijgen zij ook een shirt met handtekeningen van de Zwolse club.

Ook de andere deelnemers van de Deventer Basketbal Kampioenschappen hebben een ticket gekregen om de wedstrijd van 7 januari te bezoeken. En dus zal op 7 januari een grote enclave Deventenaren de tribunes in Zwolle bevolken waardoor de sfeer in het Landstede Sportcentrum hoogstwaarschijnlijk onovertroffen zal zijn.

De eerste Deventer kampioenschappen basketbal zijn een succes; alle derde en vierde klassers van het Etty Hillesum Lyceum hebben deelgenomen. Het zal vanaf nu een jaarlijks terugkerend EHL scholentoernooi zijn. Leerlingen, vrijwilligers, Landstede Basketbal en enthousiaste lichamelijke opvoeding docenten tekenen daarvoor!