Leren is werken met je handen, hoofd en hart

Vmbo-onderwijs: leren door te doen

Heb je vmbo basisadvies gekregen? Dan ben je op De Keurkamp op de juiste plek. Hier bereiden we je in vier jaar voor op een beroepsopleiding. In die vier jaar leer je meer over allerlei beroepen, van kok, kapper en winkelbediende tot monteur, beveiliger en helpende zorg en welzijn. Zo kun je precies uitvinden waar je goed in bent en wat je leuk vindt. En als je dat eenmaal weet, kun je een goede keuze maken voor een vervolgopleiding die bij jou past.

Vertrouwd gevoel

Weet je wat zo fijn is aan De Keurkamp? Het is allemaal heel overzichtelijk. Je hebt les in een kleine klas waar je dus snel je klasgenoten leert kennen. Zo kan je leraar meer aandacht aan je geven op de momenten dat je het nodig hebt. Opdrachten maken doe je in principe in de klas. Alleen leerwerk, werk dat je op school niet af hebt gemaakt en voorbereidingen voor een toets of overhoring, doe je thuis. Het schooljaar bestaat uit vier periodes van 8-10 weken. Elke dag begint met een startmoment. Samen met je mentor en je klasgenoten neem je in een half uur de dag door. Je praat bijvoorbeeld over hoe de sfeer in je klas is, je discussieert samen over wereldnieuws, je werkt aan je portfolio of je krijgt meer uitleg over toetsen, het huiswerk en het lesrooster van die dag. Als je kiest voor De Keurkamp, blijf je alle vier leerjaren op dezelfde locatie, dus je hoeft niet te verhuizen naar een ander gebouw of andere school. We vinden dat een school veilig én gezellig moet zijn, je brengt er immers heel veel uren door. We organiseren daarom verschillende leuke en leerzame activiteiten.