Kiezen voor voortgezet onderwijs

Je zit in groep 7-8 zit en gaat je dit najaar oriënteren op een middelbare school in Deventer. Er zijn diverse manieren om informatie te krijgen, te komen kijken en ‘sfeer proeven’. Zo kom je er achter of een school jou wat lijkt en past bij wat jij kunt. Even kort op een rij; wij hebben deze scholen met 1e jaar (brugklas) instroom:

Praktijkonderwijs
Onderbouw (leerjaar 1-3) Havo, atheneum, gymnasium, ecolyceum
Vmbo basis, kader
Vmbo kader, mavo, onderbouw havo
Onderbouw vmbo; basis, kader (leerjaar 1 en 2) en havo, atheneum, tweetalig atheneum (leerjaar 1-3)
Vmbo (mavo), havo en vwo  - vmbo 1-4 en havo/vwo 1-3. Bij genoeg leerlingen ook havo 4,5 in Deventer

De Etty Hillesum scholen hebben een voorlichtingsteam. Een voorlichter kan bij jou op school komen (op een avond voor ouders/leelringen groep 7-8) of speciaal in jouw klas. Je juf/meester kan hiervoor dit aanvraagformulier invullen. Dan neemt de voorlichter contact op met school om datum/tijd vast te stellen.

Je kunt met je klas, of een deel daarvan, ook op bezoek komen bij De Keurkamp, Het Slatink, De Boerhaave en Het Stormink. Speciale proeflessen, technieklessen, een masterclass, doe-dag of meeloopochtend kun je volgen. Kijk op de Jaarkalender (poster) ‘Belangrijke data voor groep 7-8 in de klas en vraag dit na bij je juf/meester.

In november zijn er twee scholenmarkten (1 in Deventer en 1 in Twello) waar we aanwezig zijn met een stand, voorlichters, flyers, filmpjes. Kom langs, met je ouders en vraag wat je weten wilt!

Speciaal voor ouders van groep 7-8 kinderen zijn er in november Informatieavonden op de scholen zelf.
Een belangrijk moment om een beeld van gebouw, lokalen, docenten, het onderwijs en de aanpak te krijgen.
Je ouders krijgen zo naast informatie een gevoel of jij hier past, je op je plaats zult voelen; het onderwijs en deze school voor jou geschikt zijn.

In januari zijn de traditionele Open Huizen op al onze scholen.
Kom! Met je ouders!
Kijk, hoor, zie, vraag, ervaar en ontdek. Vaak zijn er ook leuke dingen te doen of te maken.
Dit is de laatste stap om je definitieve keus te bepalen.

Na het schooladvies van je juf/meester aan je ouders en jou (februari) kunnen je ouders je aan gaan melden.