Onze voorlichters

Er zijn 5 voorlichters die graag op jouw basisschool komen vertellen en laten zien hoe het is in onze scholen. Wat ze vooral doen is vragen beantwoorden. Die komen meestal los na het filmpje en een paar powerpointslides.

Vragen stellen, door zowel ouders als leerlingen is belangrijk. Met een advies vmbo of vwo kun je immers kiezen uit 2 van onze scholen. Met havo zelfs uit 3. Dan wil je weten wat je keus is. En of, wanneer en hoe je een keer op Arkelstein, De Boerhaave, De Marke of Het Stormink kunt komen kijken. Misschien wil je een proefles doen en zelf ervaren in een school hoe die eruit ziet, hoe de sfeer is en of ‘jij je zelf daar ziet rondlopen’Kijk op de klassenposter groep 8 voor de mogelijkheden en opgeven.

Als leerkracht groep 7/8 kun je hier aangeven welke voorlichter je graag op school in de klas wilt ontvangen. Hun namen en profielen vind je hieronder.

Onze voorlichters geven voorlichting op basisscholen in de stad en regio Deventer. Dit kan op een avond speciaal voor ouders/leerlingen groep 7-8. Of overdag in de klas specifiek voor leerlingen groep 7/8 Vul dit in op het aanvraagformulier.

Je wordt na opgave gebeld om af te stemmen wat jij wilt en op welke datum.

Heb je voorkeur voor de voorlichter die vorig jaar ook op jouw school kwam? Dat kan. Gewoon erbij vermelden!

Sabine Jeurnink
s.jeurnink@ettyhillesumlyceum.nl

Sabine geeft Nederlands op De Boerhaave (havo/vwo klas 1-3). Ze heeft ook op De Marke Zuid (voorheen De Keurkamp, vmbo) gewerkt.

Dyonne Schrijer
d.schrijer@ettyhillesumlyceum.nl

Dyonne geeft Tekenen op De Marke Zuid (voorheen Het Slatink, mavo/havo) en is mentor van een mavo examenklas.

René van Beek
r.vanbeek@ettyhillesumlyceum.nl

Rene geeft les op Het Stormink en is mentor van een vmbo basis/kader brugklas.

Dienke de Gruijter
d.degruijter@ettyhillesumlyceum.nl

Dienke geeft lessen Frans op de Boerhaave (havo/vwo klas 1-3). Hiervoor gaf zij les op het Stedelijk Gymnasium in Zutphen.

Aquine Zondag
a.zondag@ettyhillesumlyceum.nl

Aquine geeft lessen Levensbeschouwing en Maatschappijleer op De Marke Zuid (voorheen De Keurkamp, vmbo basis en kader).

Communicatie

Birgit Groothuis is sinds augustus 2015 verantwoordelijk voor Communicatie & PR van het Etty Hillesum Lyceum (EHL). Zij werkt bij de Centrale Directie (Laan van Borgele 60, Deventer). Birgit houdt zich bezig met EHL-brede communicatie en die van de scholen. Denk o.a. aan wervingsactiviteiten en perscontacten. Ook is zij vanuit haar rol betrokken bij communicatie uitingen van de scholen bijvoorbeeld over nieuw onderwijsaanbod en andere  projecten die met imago en onderwijs verband houden.

Voor vragen of opmerkingen over bijv. de website, advertenties, sponsoring, intranet, social media en huisstijl kun je ook bij haar terecht.

Birgit is bereikbaar via b.groothuis@ettyhillesumlyceum.nl  , 0570 – 504702 of 06 -5715 4551