maandag 17 juni 2019

‘Diploma’ Tweetalig onderwijs (TTO) Het Stormink

Vrijdag 14 juni was Nuffic (organisatie voor internationalisering in het onderwijs) bij Het Stormink om het tweetalig atheneum te accrediteren. Een visitatiecommissie van vier leden gaf de school een ferm positieve beoordeling op zes onderdelen.

De commissieleden spraken met TTO-leerlingen, ouders, vakdocenten en docenten Engels. De commissie was onder de indruk van hun enthousiasme en betrokkenheid. “De leerlingen zijn zelfverzekerd én niet bang om fouten te maken. Er is een open, vrije cultuur om van en met elkaar te leren.”

Ook het hoge niveau Engels van de leerlingen valt op. Ze hebben gym, aardrijkskunde, wiskunde, economie en meer vakken in het Engels, naast extra uren Engels. En de kwaliteit van internationaliseringsprojecten en activiteiten maakt indruk. De leerlingen doen samenwerkingsprojecten met mensen uit Bulgarije en Oostenrijk, ze maken samen een kunstwerk aan de hand van actualiteit en werken samen met leerlingen uit de ISK-klassen van Het Stormink. Ze gaan ook nog naar Brussel en Oostenrijk, of Engeland.

Dat de tweetalige atheneumleerlingen steeds meer zelf keuzes kunnen maken uit welke opdrachten zij willen uitvoeren, is voor de commissie ook een positieve ontwikkeling. Alle opdrachten en activiteiten die de leerlingen in hun 3-jarige tweetalige atheneum opleiding doen, worden uiteindelijk in hun persoonlijk portfoliomapje meegegeven bij overstap naar Het Vlier. Zo kunnen ze hier en op vervolgonderwijs laten zien, waar en hoe hun ontwikkeling tot wereldburger is gestart.

Het Stormink is trots op de externe erkenning van hun tweetalig atheneum.  Coördinatrice Francine Leever: “Samen met de collega’s, leerlingen en ouders wordt ons tweetalig onderwijs voor de leerlingen elk jaar beter en leuker. We verzinnen steeds weer nieuwe activiteiten en opdrachten, met als doel bewuste wereldburgers van hen te maken. Als docent haal je hier trots en voldoening uit. De TTO-accreditatie is de kers op de taart voor ons allemaal.”