bovenbouw havo, atheneum en gymnasium
Heel veel faciliteiten

Het Vlier is supermodern in alle opzichten. Er zijn studienissen, een collegezaal, stilteruimtes, climate control, een zeer uitgebreide mediatheek en uiteraard overal draadloos internet.

Als muziek in je oren…
Schoolorkest
Als muziek in je oren…

Wekelijks maken tientallen leerlingen samen muziek in het schoolorkest. Een grote groep leerlingen leeft zich uit in de tweejaarlijkse musical. 

Kies voor méér. Ga voor Het Vlier!
Ontwikkeling

Kies voor méér. Ga voor Het Vlier!

Het Vlier, de bovenbouw van het Etty Hillesum Lyceum voor havo, atheneum en gymnasium. Hier is de leeftijd 15 tot 18 jaar en dat merk je. Het Vlier heeft hierdoor een bijzondere eigen sfeer en bijzondere extra mogelijkheden. Vrijwel alle vakken worden aangeboden en er is veel ruimte voor individuele leerwensen.

 

Extra getalenteerd of extra gemotiveerd?

Het Vlier heeft veel extra mogelijkheden voor leerlingen die meer willen maken van hun schooltijd. Er zijn allerlei modules voor extra getalenteerde en gemotiveerde leerlingen. Je kunt Chinees, Spaans of Cambridge English volgen en deel nemen aan één van de zeer gemotiveerde debatgroepen. Ons Lagerhuisteam én het team dat zich met parlementair debat bezig houdt, zijn actief op landelijk niveau. Je kunt je ook uitleven in natuurwetenschappelijke modules die inzicht geven hoe het er op een universiteit aan toe gaat. Soms zijn er interessante lezingen in onze collegezaal door sprekers van universiteiten of hogescholen. Kortom, ook als je in bent voor extra activiteiten biedt Het Vlier echt veel keuzemogelijkheden.