School voor bovenbouw havo, atheneum en gymnasium
Zo Goed Als Nieuw
De school
Zo Goed Als Nieuw

Het Vlier is na de recentelijke verbouwing, supermodern geworden in alle opzichten. Er zijn studienissen, een collegezaal, stilteruimtes, climate control, een zeer uitgebreide mediatheek en uiteraard overal draadloos internet.

Als muziek in je oren…
Specials
Als muziek in je oren…

Wekelijks maken tientallen leerlingen samen muziek in het schoolorkest. Een grote groep leerlingen leeft zich uit in de tweejaarlijkse musical. 

Kies voor méér. Ga voor Het Vlier!
Ontwikkeling

Kies voor méér. Ga voor Het Vlier!

Het Vlier, de bovenbouw van het Etty Hillesum Lyceum voor havo, atheneum en gymnasium. Hier is de leeftijd 15 tot 18 jaar en dat merk je. Het Vlier heeft hierdoor een bijzondere eigen sfeer en bijzondere extra mogelijkheden. Vrijwel alle vakken worden aangeboden en er is veel ruimte voor individuele leerwensen.

 

Extra getalenteerd of extra gemotiveerd?

Het Vlier heeft veel extra mogelijkheden voor  leerlingen die wat meer willen maken van hun schooltijd. Er zijn allerlei modules die aangeboden worden voor extra getalenteerde of extra gemotiveerde leerlingen. Je kunt Chinees, Spaans of Cambridge English volgen maar ook deel nemen aan een van de zeer gemotiveerde debatgroepen die hier actief zijn. Ons Lagerhuisteam én het team dat zich met parlementair debat bezig houdt is actief op landelijk niveau. Je kunt je ook uitleven in natuurwetenschappelijke modules die een inzicht geven hoe het er op een universiteit aan toe gaat. Soms zijn er prachtige lezingen in onze collegezaal waar sprekers van universiteiten of hogescholen interessante lezingen verzorgen.  Kortom, ook als je in bent voor extra activiteiten biedt Het Vlier heel veel keuzemogelijkheden.