Het Vlier

Het Vlier, de bovenbouw van het Etty Hillesum Lyceum voor havo, atheneum en gymnasium. Hier is de leeftijd 15 tot 18 jaar en dat merk je. Het Vlier heeft hierdoor een bijzondere eigen sfeer en bijzondere extra mogelijkheden. Vrijwel alle vakken worden aangeboden en er is veel ruimte voor individuele leerwensen.

Het Vlier bestaat al jaren maar is, na de recentelijke verbouwing, supermodern geworden in alle opzichten. Er zijn studienissen, een collegezaal, stilteruimtes, climate control, een zeer uitgebreide mediatheek en uiteraard overal draadloos internet.

Centraal staat een grondige voorbereiding op een studie aan het HBO of een universiteit. In de Tweede Fase krijg je, als jong volwassene, veel eigen verantwoordelijkheid. We bieden je de ultieme leerplek waar je je snel thuis zal voelen. Alle onze docenten zijn universitair geschoold. Een feit waar we trots op zijn bij Het Vlier. Echte professionals met ruime ervaring dus. We slagen er goed in om je te laten excelleren. Onze examenresultaten spreken voor zich.

Het Vlier biedt als een van de weinige scholen ‘’Thermodynamica’’ aan. Het is slechts een onderdeel van een groot cursusaanbod met o.a. Chinees, atoombouw en weerkunde. Informeer op de Open Dag naar de vele mogelijkheden.
We hebben een bijzonder programma buiten de normale schoolactiviteiten. We gaan regelmatig op reis. Er zijn studiereizen naar onder andere Rome, Londen, Tsjechië en Istanbul. Er zijn uitwisselingen met scholen in Italië, Roemenie en Portugal en er zijn ook verschillende vakexcursies naar zeer uiteenlopende plekken. Komend jaar gaat er zelfs een klein groepje naar Antartica!

Wekelijks maken tientallen leerlingen samen muziek in het schoolorkest. Een grote groep leerlingen leeft zich uit in de tweejaarlijkse musical. De debatteams van Het Vlier zijn bewezen concurrenten voor scholen in de provincie en in Nederland. Zowel het Lagerhuisteam als het team dat zich richt op het politieke debat behoren tot de top van Nederland.

Het behalen van het ‘’Certificate of Advanced English’’ wordt gestimuleerd. De cursus vergemakkelijkt de toelating tot buitenlandse universiteiten en versterkt de voorbereiding op een Nederlandse studie. Voor havo leerlingen bestaat de mogelijkheid om een cursus ‘’Business English’’ te volgen. Daarmee beried je je uitstekend voor op een economische opleiding in binnen- of buitenland. Het Vlier werkt op meerdere terreinen samen met o.a. Saxion Hogescholen en de Universiteit Twente.

Kies je voor Het Vlier, dan kies je voor een bruisende school waar je op een prettige manier een zeer leerzame tijd tegemoet gaat.