woensdag 5 december 2018

Theater op de parkeerplaats

Raf, Blondie, Vanessa en Tank hangen elke dag op een bankje in het park. Hun ouders zijn er niet en aan school heb je sowieso niks. Ze hebben zwaar het gevoel dat ze helemaal alleen zijn. Dat vraagt om grootse en spannende experimenten. Maar kun je nog wel stoppen als je eigenlijk te ver bent gegaan? KIDS is een voorstelling over het opzoeken van grenzen. Waar ligt voor jou de grens? En wat gebeurt er als jijzelf of iemand anders over die grens heengaat? KIDS is een coproductie van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool en reist langs scholen en theaters.

Ongeveer 350 leerlingen uit 4havo en 4vwo bezoeken deze week de voorstelling KIDS. Dat gebeurt in een tot minitheater omgebouwde vrachtwagen, op onze eigen parkeerplaats. Het theaterbezoek maakt onderdeel uit van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Later in het jaar komt Oostpool terug met een voorstelling voor de andere leerlingen uit het vierde leerjaar.