Etty goes Uganda is een internationaliseringsproject van het Etty Hillesum Lyceum in samenwerking met de Stichting Kinderen van Uganda. Eens in de twee jaar reist een groep van achttien (Het Vlier) ambassadeurs af naar Uganda. Dit enthousiaste team leerlingen zet zich gedurende twee schooljaren actief in voor het project. Zij bedenken en organiseren acties ter ondersteuning van onze twee partnerscholen in Uganda.

De ambassadeurs ontwikkelen workshops die zij op de lagere Kaszoischool geven. Denk aan sport en spel, theater en technieklessen. Op de middelbare school doen onze leerlingen mee aan een cultureel uitwisselingsprogramma.

Zeer trots zijn wij op de oprichting van het Etty goes to School Fund.
Dit fonds stelt kinderen in staat vier jaar lang onderwijs te volgen op de middelbare Kijjabwemischool. Het gaat om kinderen waarvan de familie geen schoolgeld op kan brengen.

Maart 2017

De reis naar Uganda was fantastisch, met vele indrukken en mooie ontmoetingen. Bij de Kasozischool hebben onze leerlingen les gegeven. Met name de technieklessen waarbij windmolentjes gevouwen en bruggen gebouwd werden, waren een groot succes. De kinderen probeerden het de volgende dag met bladeren opnieuw te maken.

Bij de Kijjabwemischool viel de hockeyles van Jeltje en Imke zeer in de smaak. Docenten en leerlingen waren wat blij met hun leesbrillen! De officiële opening van het Etty goes to School Fund was indrukwekkend.

Januari 2017

Zwemfestijn

Op maandag 2 januari zwommen ruim 170 mensen gezamenlijk 77 kilometer en 975 meter voor het goede doel. Het werd een gezellige middag vol zwemplezier. Binnen genoten kleine kinderen, tieners, collega’s, ouders, opa’s en oma’s van het discozwemmen, terwijl buiten stevig baantjes getrokken werden.

De livebands buiten en de dj’s binnen zorgden voor een vrolijk geluid, terwijl de teams aangemoedigd werden onder het genot van een kom warme erwtensoep of een broodje knakworst. De originaliteitsprijs ging naar de Pinguïns van Madagascar, die met hun voederact aan de zwemmende krokodil het grappigst waren. Team Badmuts dacht slim te zijn: ze sprongen allemaal tegelijk in het water om zo binnen de tijd de prijs voor de meeste baantjes te bemachtigen, maar ze werden verslagen door de snelle en met uithoudingsvermogen behepte Amazing Stroopwafels. Met 426 baantjes gingen zij er met de prijs, 20 vrijkaartjes voor De Scheg, vandoor.

De middag bracht ruim 3000 euro op voor het project Etty goes Uganda. Met het geld wordt ondermeer een watertank aangeschaft voor de middelbare Kijjabwemischool; de Ugandese partnerschool van het Etty Hillesum Lyceum. Dirk van den Broek, Jumbo en De Sligro worden hartelijk bedankt voor hun sponsoring.

Voor al het andere nieuws over Etty Goes Uganda, klik hier