maandag 2 januari 2017

Etty Goes Uganda januari 2017

Januari 2017

Zwemfestijn

Op maandag 2 januari zwommen ruim 170 mensen gezamenlijk 77 kilometer en 975 meter voor het goede doel. Het werd een gezellige middag vol zwemplezier. Binnen genoten kleine kinderen, tieners, collega’s, ouders, opa’s en oma’s van het discozwemmen, terwijl buiten stevig baantjes getrokken werden.

De livebands buiten en de dj’s binnen zorgden voor een vrolijk geluid, terwijl de teams aangemoedigd werden onder het genot van een kom warme erwtensoep of een broodje knakworst. De originaliteitsprijs ging naar de Pinguïns van Madagascar, die met hun voederact aan de zwemmende krokodil het grappigst waren. Team Badmuts dacht slim te zijn: ze sprongen allemaal tegelijk in het water om zo binnen de tijd de prijs voor de meeste baantjes te bemachtigen, maar ze werden verslagen door de snelle en met uithoudingsvermogen behepte Amazing Stroopwafels. Met 426 baantjes gingen zij er met de prijs, 20 vrijkaartjes voor De Scheg, vandoor.

De middag bracht ruim 3000 euro op voor het project Etty goes Uganda. Met het geld wordt ondermeer een watertank aangeschaft voor de middelbare Kijjabwemischool; de Ugandese partnerschool van het Etty Hillesum Lyceum. Dirk van den Broek, Jumbo en De Sligro worden hartelijk bedankt voor hun sponsoring.