Vrijeschool onderwijs

W.I. (Wim) den Blanken (51) is per 1 oktober a.s. benoemd tot kwartiermaker Vrijeschool VO Deventer door de centrale directie van het Etty Hillesum Lyceum (EHL).

Wim is directeur van De Kleine Johannes, de Vrijeschool PO (basisonderwijs) in Deventer. Hij gaat met ingang van oktober 1 dag per week als kwartiermaker aan de slag, met een projectteam. Dit team stelt en stuurt hij aan. Zo geeft hij leiding aan de opzet en opstart van voortgezet vrijeschoolonderwijs in Deventer. De identiteit van vrijeschoolonderwijs vormgeven binnen de nieuwe EHL-setting maakt hier onderdeel van uit.

Wim den Blanken reageert desgevraagd enthousiast: “Ja, ik heb er zelfs heel erg veel zin in; eigentijds middelbaar vrijeschoolonderwijs in deze stad neerzetten is een opdracht die ik graag aanga. Voorlopig een dag per week, maar in de loop van dit schooljaar zal dat meer worden.”

A.s. dinsdagavond 27 september om 19.30 uur organiseert de Vrijeschool voor ouders een eerste Informatieavond op De Boerhaave. Wim den Blanken zal hier ook aanwezig zijn.
M.i.v. augustus 2017 zal er vrijeschool onderwijs voor vmbo (mavo), havo en vwo in Deventer mogelijk zijn onder de vlag van het EHL.
Over een locatie voor de vrijeschool is de centrale directie nog in overleg met de gemeente Deventer.