maandag 15 mei 2017

500 euro hoofdprijs

Zes 4 havoleerlingen van Het Vlier namen 8 en 9 mei deel aan een door Saxion georganiseerde ’20 Creathon’ in Zwolle. De opdracht: ontwikkel een concrete, effectieve, specifieke en innovatieve tool die bijdraagt aan een oplossing voor het parkeerprobleem van Hanzeland (stadsdeel in Zwolle).

De Vlier leerlingen werkten in gemengde teams samen met studenten van ROC Landstede, ROC Aventus, Saxion, Windesheim en de UT Twente. Elk team werkte naar de eindstreep toe vanuit een zelf gekozen perspectief op de situatie, het gebied of de mobiliteit.

Het team van Anouk Loman (uit 4He) won de hoofdprijs van 500 euro!  Haar team is ook uitgenodigd om het winnende verhaal te pitchen aan professionals binnen de gemeente Zwolle waaronder de wethouders van Verkeer en Economie.

Naast de winnaars is een tweede team uitgenodigd om hun idee voor Hanzeland aan deze professionals voor te leggen. Van dit tweede team maakt Twan Vorselman (uit 4Hk) deel uit.

Een succesvolle tweedaagse voor de leerlingen dus!

Naast Twan en Anouk namen deel uit 4Ha Jesse Seijler en Suzanne Kamsteeg, uit 4Hd Kaylee Wonnink en uit 4Hk Corné Klijn Velderman.