vrijdag 12 april 2019

Beste Profielwerkstuk

De jaarlijkse Carmel Award uitreiking voor beste profielwerkstukken uit de Carmel scholen vindt dit jaar plaats op Scholengemeenschap Marianum in Groenlo.

Speciale aandacht van de jury gaat uit naar 21e-eeuwse vaardigheden zoals kritisch denken, samenwerken en informatievaardigheden.

Uit alle inzendingen selecteerden de beide nominatiecommissies (havo en vwo) de acht beste profielwerkstukken. Tijdens de finale, die strijden de makers ervan om de felbegeerde titel ‘Beste Carmelprofielwerkstuk 2019’. De leerlingen presenteren hun profielwerkstukken tijdens de finaledag op twee verschillende manieren. Om 14.30 staan ze op de profielwerkstukkenmarkt en kan het publiek zelf met de leerlingen in gesprek. Om 15.30 uur staan ze letterlijk op het podium om een korte pitch te houden over de betekenis van hun meesterwerk. Dit jaar is er weer een grote verscheidenheid aan originele onderzoeks- en ontwerpvragen. Van ‘Het Mpemba effect’ tot ‘The future of slums in Bangalore’.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de finaledag bij te wonen. Een uitgelezen kans om te zien wat er leeft in het onderwijs en waar talenten van morgen toe in staat zijn.

De genomineerde leerlingen zijn afkomstig van middelbare scholen uit Oldenzaal (Twents Carmel College), Enschede (Bonhoeffer College), Almelo (Canisius), Deventer (Etty Hillesum Lyceum) en Eindhoven (Augustinianum).

Stichting Carmelcollege beloont met deze prijzen bijzondere prestaties en talenten van leerlingen.
Meer informatie over Stichting Carmelcollege en de Carmel Award vind je op onze website www.carmel.nl.