donderdag 7 juni 2018

Groep 7 fietst langs

Ruim 200 groep 7 leerlingen met ouders kwamen gistermiddag langs bij twee scholen naar keuze.

Op de fiets op een zonnige middag alvast een keer luchtig komen kijken met je groep 7 kind, dat was het doel.

De Boerhaave, De Marke, Het Stormink en Arkelstein hadden speciale leuke ‘mini-lesjes’ en een rondleiding in petto. De jongens en meisjes zongen o.a. in het Frans cijfers (Boerhaave), kregen kort wiskunde of robotica (Stormink), of deden een live biologie visnet-in-slootje-schep ervaring op (De Marke). Het Corberic (vrijeschool leerroute) deed een spel met de kinderen. Ouders kregen info in een apart lokaal. Arkelstein liet o.a. praktijklokalen zien in een rondleiding op maat.

Voor meefietsende ouders was er koffie, gelegenheid tot vragen stellen en een rondleiding langs wat aansprekende lokalen. Er werd veeeeeel sap en water gedronken en getapt, want het was warm!

Leuke eerste kennismakingsmiddag dus. Het Stormink gaf een ‘Check In’ bagage label als afscheid van de ‘reis’ mee.