woensdag 13 januari 2016

In het zonnetje

Noa Heesen (13 jaar) uit de Kunstklas van Het Stormink maakte dit jaar het winnend ontwerp voor de kerstkaart van het Etty Hillesum Lyceum. Vanmorgen ontving ze bij verrassing van Arie van Ommeren, directievoorzitter Etty Hillesum Lyceum, een passende beloning in de klas.

Noa hierover, verrast:  “Ben er blij mee. Wat gaaf. Heb eerst een schets gemaakt en ‘m daarna in delen uitgewerkt en kleur gegeven. Zo is die kerstkaart ontstaan. Het is leuk in de Kunstklas. We zijn nu bezig met een toneelstuk maken met elkaar met hulp van mevrouw Hekkert; bedenken, schrijven en zelf toneel spelen. We doen echt van alles in die 2 uur extra per week.”

In de Kunstklas van Het Stormink maken leerlingen uit alle klassen (1, 2 en 3, isk, vmbo, havo, atheneum) tekeningen en andere creatieve producties onder leiding van docent Wilma Hekkert. Kunstklasleerlingen krijgen 2 uur per week les buiten hun normale schooluren om. De kunstklas is bedoeld voor leerlingen die veel plezier beleven aan kunst en cultuur, en nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen. Er wordt projectmatig gewerkt vanuit de beeldende vorming, met uitstapjes naar andere kunstvormen als; film, fotografie, dans, architectuur en theater.

Doelstelling voor de leerlingen:

• Creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen
  • Vergroten van kennis/inzicht op kunstgebied
  • Ontwikkelen specifieke vaardigheden; reflecteren, presenteren , sociale-, en uitdrukkingsvaardigheden
  • Onderzoeken van de belangstelling voor het volgen van een kunstopleiding

Aan het eind van het eerste en tweede leerjaar krijgen de Kunstklasleerlingen een deelnamecertificaat.
Eind leerjaar 3 ontvangen zij een eindcertificaat en extra aantekening in hun schoolrapport.