vmbo basis-kader (locatie Zuid), mavo-havo (locatie Noord)

Samenwerken

De Marke heeft 2 locaties; Noord en Zuid. Leraren, medewerkers en leerlingen werken nauw samen om met jou goede resultaten te realiseren. Leren hoe je het best kunt leren & samenwerken is belangrijk. Daarom werken we ook goed samen met (stage)bedrijven en mbo vervolgopleidingen in (regio) Deventer.

2-jarige b/k brugklas

We hebben een 2-jarige brugklas voor vmbo basis/kader. Jij krijgt 2 jaar de tijd om je examenniveau te ontdekken. En je krijgt ‘Z@P-uren’, waar je zelf kunt kiezen in welk vak je extra les nodig hebt.

De Marke zet jou op de kaart

Onze school bruist van energie. Het onderwijs past bij jou. Bij wat je kunt, interesseert en leuk vindt, en er valt wat te kiezen. Je krijgt echt veel aandacht. We werken hard, leren veel en hebben plezier. In alle leerwegen.

Onze leerwegen:

• Een kleine, overzichtelijke havo (jaar 1-3). Dan ben je klaar voor de overstap naar havo 4 op Het Vlier, waar je in 5 havo examen doet.
  • Op de mavo zijn kunst, cultuur en sport belangrijk naast ‘gewone’ vakken. Je kunt bij ons examen doen in sport en muziek. Dat kan lang niet op elke mavo!
  • In vmbo basis en kader krijg je vakken uit 7 beroepenwerelden, die aansluiten op examenprofielen. Na 2 vmbo basis of kader kies jij je eigen eindexamen vakken.

Examen doe je op De Marke in 4 vmbo basis, kader of mavo. Daarna krijg je je diploma en kunt door naar het MBO of de havo.

Meer info over de 7 examenprofielen (beroepenwerelden)?  Klik dan hier.

Nieuw!
leerroute Het Corberic

Nieuw onder ons dak is de leerroute Het Corberic (mavo, havo, vwo) geïnspireerd op vrijeschool principes. Onderwijs met ‘hoofd, hart en handen’ is het. Jouw persoonlijke ontwikkeling, wat jou inspireert en bezig houdt staat in de lessen centraal. Niet de leerboeken. Zo geven onze docenten les.

In rooster en lessen is tijd voor theater, houtbewerking, muziek & koorzang, multimedia, tekenen en schilderen. In 4 mavo doe je bij ons examen. Na 3 havo of vwo ga je door op Het Vlier of bij de VS in Zutphen om examen te doen. Misschien kan dat over een paar jaar ook bij ons. We zijn net gestart, dat is nog niet bekend.