School voor vmbo basis, kader, mavo, leerroute het corberic en onderbouw havo
Ochtend brugklas ervaren? Klik op de voetstappen

Samenwerken

We hebben 2 locaties, Noord en Zuid, maar zijn 1 school met 1 naam. Op school werken de medewerkers en leerlingen samen. Leren samenwerken is belangrijk. Daarom werkt de school ook samen met (stage)bedrijven en mbo vervolgopleidingen in de stad en regio.

2-jarige b/k brugklas

Ons vmbo kent een 2-jarige basis/kader brugklas. Zo heb je twee jaar de tijd om jouw examenniveau te ontdekken. En je krijgt ‘Z@P-uren’, waarin je leert zelf te kiezen voor welk vak je extra les wilt of nodig hebt.  

 

De Marke zet jou op de kaart

De Marke zet jou op de kaart

Onze school bruist van energie. Het onderwijs past bij jou. Bij wat je kunt, interesseert en leuk vindt, en er valt wat te kiezen. Je krijgt echt veel aandacht. We werken hard, leren veel en hebben plezier. In alle leerwegen. 

Onze leerwegen: 

  • Een kleine, overzichtelijke havo (jaar 1-3). Hierna ben je echt klaar voor de overstap naar 4 havo op Het Vlier waar je in 5 havo examen doet.
  • Een mavo waar kunst, cultuur en sport belangrijk zijn naast ‘gewone’ vakken. Je kunt er examen doen in sport en muziek!
  • Een vmbo (basis, kader) waarbij je kennis maakt met vakken uit 7 beroepenwerelden, die aansluiten op de examenprofielen. 

Na 2 jaar kies je jouw eindexamenvakken. Wil je meer informatie over de examenprofielen voor het vmbo? Klik dan hier. In 4 vmbo (basis, kader of mavo) doe je bij ons eindexamen. 

Nieuw!
leerroute Het Corberic

Nieuw onder ons dak is de leerroute Het Corberic (mavo, havo, vwo) geïnspireerd op vrijeschool principes. Onderwijs met ‘hoofd, hart en handen’ is het. Jouw persoonlijke ontwikkeling, wat jou inspireert en bezig houdt staat in de lessen centraal. Niet de leerboeken. Zo geven onze docenten les.  

In rooster en lessen is tijd voor theater, houtbewerking, muziek & koorzang, multimedia, tekenen en schilderen. In 4 mavo doe je bij ons examen. Na 3 havo of vwo ga je door op Het Vlier of bij de VS in Zutphen om examen te doen. Misschien kan dat over een paar jaar ook bij ons. We zijn net gestart, dat is nog niet bekend.